م گرفتن و بهره بردن از یک وکیل تجاری مجرب در امور سهام شرکتها، می تواند بسیاری از اشکالات احتمالی را برطرف کند و پیشگیری بسیاری خوبی به حساب می آید. در این مطلب در مورد نقل و انتقال سهام با نام و بی نام در شرکتهای سهامی بحث کرده ایم و مطالب مفیدی را ارائه داده ایم.
نقل و انتقال سهام با نام و بی نام در شرکت سهامی چگونه است؟
سهام همان سرمایه در شرکت های سهامی است. سرمایه در شرکت های سهامی به قطعات مساوی سهم تقسیم می گردد. اوراق سهام به اوراقی گفته می شود که نماینده ی تعداد سهمی است که هر شخص سهامدار در شرکت داراست.
سهام در شرکت های سهامی بر دو نوع است، سهام با نام و سهام بی نام.
سهام با نام به سهامی گفته می شود که مالک آن مشخص و معلوم است و در دفتر ثبت سهام شرکت نیز به ثبت می رسد .
سهام بی نام در مقابل سهام با نام قرار دارد و به سهامی گفته می شود که دارنده آن مشخص نیست.
شیوه نقل و انتقال سهام با نام و بی نام در شرکت سهامی متفاوت است که در ادامه به نحوه نقل و انتقال سهام با نام و بی نام در شرکت سهامی پرداخته می شود.
نحوه نقل و انتقال سهام با نام
نقل و انتقال سهام با نام با ثبت در دفتر سهام شرکت صورت می گیرد، جهت نقل و انتقال سهام با نام به دیگری این موضوع با امضاء انتقال دهنده انجام می گیرد، لازم به ذکر است که مستند به ماده 40 لایحه قانون تجارت نیازی به امضاء انتقال گیرنده در نقل و انتقال سهام با نام به او وجود ندارد.
اما در صورتی که هنوز بخشی از مبلغ اسمی سهام پرداخت نشده باشد در این مواقع لازم است که نام و آدرس انتقال گیرنده نیز درج گردد و او نیز امضا نماید.
اگر به هر دلیلی نقل و انتقال سهام با نام در دفتر ثبت سهام شرکت قید نشود، اگرچه نقل و انتقال سهام با نام فی مابین انتقال دهنده و انتقال گیرنده صحیح است اما انتقال مزبور در برابر شرکت و اشخاص ثالث قابلیت استناد ندارد.
نحوه نقل و انتقال سهام بی نام
با توجه به اینکه سهام بی نام به نام فرد خاصی ثبت نمی گردد، از این رو جهت نقل و انتقال سهام بی نام قبض و اقباض کفایت می نماید و نیازی به ثبت و امضا انتقال دهنده و انتقال گیرنده وجود ندارد.
درباره این سایت