آیا می دانید از چه طرقی می توان مهریه را مطالبه کرد؟ تا انتهای این مطلب همراه باشید تا دو روش مطالبه مهریه را به شما توضیح دهیم. برای کسب اطلاعات حقوقی درباره مهریه، انواع آن و مطالبه مهریه می توانید از یک وکیل طلاق یا وکیل خانواده کمک بگیرید.
مطالبه مهریه از دو طریق امکان پذیر می باشد که البته یکی از این روش ها در بین مردم معمول تر و دیگری ناشناخته تر است.
1- مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت
مطالبه مهریه از طریق اجرای ثبت ، اگرچه روشی ناشناخته برای بسیاری از افراد می باشد اما جالب است بدانید که در این روش سرعت رسیدگی بسیار بالاتر از روش مطالبه از طریق شورای حل اختلاف و دادگاه می باشد . مخصوصا در زمانی که زوجه مالی از زوج که دارای سند رسمی است را بشناسد و جهت توقیف معرفی نماید.
در این روش لازم است که زوجه و یا وکیل وی به دفتری که ازدواج در آن واقع شده است به همراه شناسنامه و کارت ملی و سند ازدواج مراجعه نماید . سر دفتر اجرائیه صادر می نماید و همینطور به زوج ابلاغ می نماید که با مدارک ارائه شده بدهکار است و بایستی جهت پرداخت بدهی اقدام نماید.
سر دفتر مدارک و اجرائیه و همین طور ابلاغیه زوج را به اجرای ثبت ارسال می نماید و مهلتی ده روزه به زوج جهت پرداخت داده می شود که چنانچه در این مهلت اقدام ننماید زوجه می تواند با معرفی اموال دارای سند رسمی زوج ،درخواست توقیف اموال وی را نماید و حتی می تواند زوج را به عنوان بدهکار ممنوع الخروج نیز نماید .
2- مطالبه مهریه از طریق شورای حل اختلاف و دادگاه
روش معمول دیگری که جهت مطالبه مهریه شایع است درخواست مطالبه مهریه از طریق شورای حل اختلاف و یا دادگاه است . در صورتی که میزان مهریه زیر یک ملیون باشد در شورای حل اختلاف و در صورتی که بالاتر از یک ملیون باشد از طریق دادگاه اقدام می گردد .
در مطالبه مهریه از طریق دادگاه بایستی در دفتر خدمات قضایی دادخواست ثبت گردد که از این طریق به دادگاه ارسال میگردد و سپس زمان رسیدگی معین میگردد و دادگاه ابلاغ می نماید
و در نهایت پس از صدور حکم بر مطالبه مهریه ،اجراییه صادر می گردد و به اجرای احکام فرستاده می شود و به زوج مهلتی جهت پرداخت داده می شود و چنانچه مهریه اقساط شده باشد نیز زوج لازم است در مهلت های مشخص شده به اجرای احکام مراجعه نماید و نسبت به پرداخت اقساط مهریه اقدام نماید.
درباره این سایت